Per què neix el crucrucru ?
"Barcelona posa't guapa", "Barcelona més que mai", "La millor botiga del món"… El fenomen d'estetització i modernitat, en molts casos, i especialment a la ciutat de Barcelona, ha tendit a associar el món del disseny i la comunicació amb el món del negoci i el capital.
Si bé Barcelona és reconeguda arreu en el camp de la comunicació i el disseny, els professionals d’aquestes especialitats –periodistes, dissenyadores, fotògrafes, il·lustradores, artistes– no sempre treballen a prop del teixit social de la ciutat. D’aquesta inquietud, neix el crucrucru: de la necessitat de provocar un punt de trobada entre l’àmbit de l'economia social solidària i el món de la comunicació, un espai des d’on puguin néixer reflexions, intercanvis, interrogants i on es posi en pràctica l’aprenentatge mutu.
Què proposa el crucrucru?
El crucrucru és un cicle de converses que giren entorn de preguntes obertes sobre l'ús marquetinià dels valors socials, la comunicació amb perspectiva de gènere, la recuperació de l'espai públic i també sobre pràctiques participatives, sempre des d'una mirada oberta per trobar, de manera col·lectiva i horitzontal, altres formes de comunicar, produir, distribuir i consumir.
El cicle està obert a totes les persones que vulguin inspirar-se, compartir idees, eines, pràctiques i preguntes sobre com podem transformar socialment la nostra ciutat. No perseguim conclusions fermes, sinó crear, entre totes, un laboratori d'intuïcions, preguntes i prototips fèrtils que serveixen per obrir nous projectes, despertar consciències i repensar les nostres pràctiques quotidianes.